Fernox viert zijn 60e verjaardag in 2024.  Als ‘s werelds eerste bedrijf op het gebied van chemische waterbehandeling heeft Fernox de afgelopen zes decennia consequent het voortouw genomen in de verwarmingsindustrie – van pionierswerk op het gebied van chemicaliën, testen en filtertechnologie tot het energiezuinig houden van verwarmings- en duurzame systemen.

Voortgekomen uit een aha-moment van de Duitse ingenieur Peter Muetzel, heeft Fernox zich in de loop der jaren exponentieel ontwikkeld tot wat het nu is: een wereldwijd bedrijf dat zijn kennis toepast op de lokale markt, om een uitgebreid assortiment van chemische waterbehandelingen en filters te leveren voor zowel traditionele als hernieuwbare verwarmingssystemen. Dit is te danken aan de uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden en een team van toegewijde wetenschappers en ingenieurs die zich inzetten om innovatieve oplossingen op de markt te brengen. Recente voorbeelden zijn het bekroonde TF1 Sigma warmtepompfilter.

Fernox zet zich al langere tijd in voor het opleiden van installateurs en leerlingen, blijft lobbyen voor het juiste gebruik van waterbehandeling en het implementeren van best practice-processen in de industrie, en heeft door de jaren heen energie-efficiëntie en de impact op het milieu steeds hoger op de mondiale agenda en die van de EU zien staan.

Nu Fernox 60 jaar bestaat, heeft het bedrijf veel om naar uit te kijken met de lancering van nieuwe producten en technologieën, activiteiten om klanten te betrekken en de voortdurende samenwerking met liefdadigheidspartners. Daarnaast zal Fernox zich blijven richten op het ondersteunen van installateurs, onder andere door te investeren in de al uitgebreide en indrukwekkende trainingsfaciliteiten om deze waardevolle bron verder te verbeteren voor de huidige en volgende generatie.

“We zijn erg trots dat we zo’n ongelooflijke mijlpaal kunnen vieren,” aldus directeur Ernie McDonald van Fernox. “We doen het al 60 jaar en we hebben een geweldige toekomst voor de boeg, met veel innovaties in het verschiet en leuke activiteiten om ons diamanten jubileum te vieren. Hoewel het belangrijk is om terug te kijken en te erkennen wat we allemaal hebben bereikt, draait het dit jaar voor het team echt allemaal om de toekomst – en we blijven ons absoluut inzetten voor de milieu-efficiëntie-agenda.”  Ga voor meer informatie naar: www.fernox-nl.be

Country