Fernox is tijdens de H&V News Awards 2023 bekroond met de ‘Domestic Heating Product of the Year – Components’ voor zijn Sigma TF1 HP Filter.

De H&V News Awards brengt de hele HVAC-toeleveringsketen samen, waaronder fabrikanten, aannemers, consultants en installateurs en hun klanten, om het allerbeste in producten, mensen, bedrijven en projecten in de bouwsector te belonen en te vieren.

Tijdens het evenement van dit jaar, dat werd gehouden in het Hilton Metropole Hotel in Londen, won het Fernox TF1 Sigma HP-filter de Domestic Heating Product of the Year-prijs. Deze prijs wordt uitgereikt voor een product dat blijk geeft van echte innovatie of van nieuwe toepassingen van een bestaande technologie op nieuwe markten.

Als eerste in zijn soort biedt het Fernox TF1 Sigma HP-filter een innovatieve oplossing die speciaal is ontworpen om lucht- en grondwarmtepompen te beschermen tegen vuil en verontreinigingen. Centraal in zijn uitstekende prestaties staat innovatieve stromings- en filtratietechnologie om magnetische en niet-magnetische deeltjes op te vangen, waaronder magnetiet, hematiet en kalkaanslag, evenals bacterieslijm, ook bij de hoge stroomsnelheden van een warmtepompsysteem. Dit vermindert het risico op verstoppingen, corrosie en schade aan de warmtepompcomponenten en verbetert de efficiëntie en prestaties van het systeem, terwijl brandstofverspilling wordt verminderd.

Na uitreiking van de prijs zei Anna Tarbuck, Director, Research & Product Technologies bij Fernox: “Wij zijn verheugd om deze prestigieuze prijs te ontvangen. Al 60 jaar zijn wij toonaangevend op het gebied van waterbehandelingschemische producten, systeemfilters, sanitaire verbruiksartikelen en diagnostische testdiensten. Deze prijs is het bewijs van onze voortdurende inzet ten behoeve van onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s die een voortdurende productinnovatie hebben gestimuleerd, zoals ons warmtepompfilter, dat deel uitmaakt van een groeiende reeks oplossingen voor de hernieuwbare energiesector.”

Klik hier voor meer informatie over het bekroonde TF1 Sigma HP-filter.

Country